A few days ago
Anonymous

Homework questions… Please help…?

I’m in High school, but I haven’t passed Algebra yet. =[

I’m not asking you to do my homework, but just asking you to help.

Problem A:

In 2005, Christian Cantwell won the US outdoor track and field championship shot put competition with a throw of 21.64 meters. How far is this in centimeters?

Problem B:

A recipe for caramel oatmeal cookies calls for 350 mL of milk. Sam is helping to make the cookies for soccer and football teams plus the cheerleaders and marching band, and needs to multiply the recipe by twelve. How much mile (in liters) will he need altogether?

Problem C:

How many soccer fields (100m) would it take to make a kilometer?

Problem D:

Coreys’s sister’s car gets 15 kilometers on each liter of gas. How many meters per mL is this?

Problem E:

A car is traveling at a rate of 120 meters per hour. How many meters per second is this?

Thanks in advance, I’ll be choosing best answer in 4 hours.

Top 5 Answers
A few days ago
Varshita

Favorite Answer

Problem A:

In 2005, Christian Cantwell won the US outdoor track and field championship shot put competition with a throw of 21.64 meters. How far is this in centimeters?

Sol: 1 meter = 100 cm

Therefore it was 21.64 x 100 cm = 2164 cm

Problem B:

A recipe for caramel oatmeal cookies calls for 350 mL of milk. Sam is helping to make the cookies for soccer and football teams plus the cheerleaders and marching band, and needs to multiply the recipe by twelve. How much mile (in liters) will he need altogether?

Sol: Ingredient milk required = 350 ml x 12 = 4200 ml

As 1000 ml = 1 litre

Therefore Milk = 4200/1000 litre = 4.2 litre

Problem C:

How many soccer fields (100m) would it take to make a kilometer?

Sol: We know that 1000 m = 1 km

If one soccer field is of 100m

Then for 1 km/ 1000m, we need 1000 m / 100 m = 10 soccer fields

Problem D:

Coreys’s sister’s car gets 15 kilometers on each liter of gas. How many meters per mL is this?

Sol: We know that 1km = 1000 m and 1 litre = 1000 ml

Now 15 km for 1 litre

is same as 15 x 1000 m for 1 litre

is same as 15000 m for 1 litre

is same as 15000m for 1 x 1000 ml

is same as 15000m for 1000 ml

So we have 15000/ 1000 meters per mL = 15 m / mL

Problem E:

A car is traveling at a rate of 120 meters per hour. How many meters per second is this?

Sol: 1 hour = 60 minutes

1 minute = 60 seconds

therefore 1 hour = 60 x 60 seconds = 3600 seconds

Speed of car is 120 m / hr

= 120 / 3600 m/ sec

= 1/30 meter per second

1

A few days ago
Kalyansri
A. One meter is 100 centimeters. So multiply 21.64 by 100 to get the number of centimeters.

B. Multiply 350 by 12 and divide by 1000.

C. Divide 1 kilometer (1000 meters) by 100

D. 15 km. on 1 liter is 15000 meters on 1000 ml. So divide 15000 by 1000 for the answer.

E. 120 meters per hour is 120 meters in 60 x 60 seconds. So divide 120 by 3600 to get the answer.

0

A few days ago
Anonymous
a 100 centimetres in a metre so multiply

b 1000 ml in a litre multiply and divide

c 1,000 metres in a kilometre , multiply

d again divide and multiply

e divide 120 by the seconds in an hour

well you did say not to do it for you , so i hope some of this helps

all the best

Ian

0

4 years ago
?
when I see a itemizing of questions, i will no longer answer them yet will element the guy in the direction to locate the solutions. the purpose of homework is to examine some thing to no longer have it achieved for you. comparable with math questions i’m going to furnish an occasion and clarify that, yet purely giving an answer no. i’m continually suspicious of people who ask via pointing out undemanding or common homework question. whether that is common or purely why is it published right here? that usually seems to me to assert, i replaced into purely too lazy to do it myself.
0

A few days ago
katierhagen
Use these conversions

A) 100cm = 1m

B) 1000ml = 1l

C) 1000m = 1km

D) 1000m = 1km and 1000ml = 1l

E) 3600sec = 1hr

0